Hjem -> Computer -> Kabling - Eksempel 2
 

Eksempel på Telefon og
ADSL samt LAN kabling
hos Henrik

Udgangspunktet

Kablings indholdsfortegnelse
forside
eksempel 1
denne side 

links

 
  Det starter med en almindelig telefon kabling, hvor der er indgangsstikket (stik 1) og et extra stik på 1. sal (stik 3).

Man ønsker at udvide, med extra telefonstik i kontoret, samt ADSL forbindelsen og alt det nye udstyr i kontoret (disse stik vil komme til at hedde stik gruppe 2)

Eventuelt også en netværksforbindelse på 1. sal

Det nye udstyr og extra stik

 
  Ovenfor  er vist de extra stik som er nødvendige for "flytte" indgangsstikket videre til kontoret (vil blive stik 2a), det nye telefon stik i kontoret (2b), som også vil forbinde resten af huset til almindelig telefon.

Stik 1a er tilføjet da man i princippet ikke må ændre på det første stik i huset, da det er Monopol Skille Punkt (MSP), forstået på den måde, at telefonselskabet har monopol på at føre forbindelsen frem til det første stik i huset. I det første eksempel jeg har vist på ADSL kabling der har man omgået denne regel, men den rigtige måde selv at ændre på telefonstik på, det er at lade de første stik være som det hele tiden har været, og så tilføje sit eget ved siden af. Beslutningen om hvordan du vil gennemføre kablingen hjemme hos dig, det er din, men nu kender du den rette måde at gøre tingene på.

Den nye telefon kabling

 
  Stik 1 bevares, og føres derudover videre til stik 2a (kontoret)
Skillefilteret tilsluttes stik 2a,
og telefon signalet føres tilbage via stik 2b til stik 1a og det eksisterende stik 3.
Stik 2b giver også mulighed for at der kan tilsluttes en almindelig telefon i kontoret, der skal bruges et "piggy-back" stik (på dansk herdder det vis et hermafroditte stik), du ved de stik hvor der kan tilkobles flere telefoner i "ryggen" af det første telefonstik.

Vi har nu ført det fulde signal fra telefon centralen (som indeholder både ADSL og telefon signal) til skillefilteret. Skillefilteret opdeler signalet til to dele, det ene er ADSL det andet er almindeligt telefonsignal.
Det almindelige telefon signal er ført til stikkene 2b, 1a og 3.

Lokal net forbindelser (LAN)

 
  Det rene ADSL signal fra skillefilteret, føres nu til ADSL modem/router, fra routeren føres det videre til en netværksswitch (visse routere indeholder også en switch, så man umiddelbart kan tilslutte ca. fire netværks enheder til routeren).

Fra switchen kan det føres netværks signal direkte til en eller flere pc'ere i kontoret.

For at kunne føre netværkssignalet til 1. sal, så opsættes det er netværksstik i kontoret, som forbindes til et netværksstik på 1. sal.
Netværksstikket i kontoret koblet til switchen, og man kan nu tilslutte en pc på 1. sal.

Hele den nye kabling

 
  Så skulle den nye installation være komplet.

ADSL signal er ført til kontoret, al teknik er placeret på kontoret, og telefon signal findes i kontoret og er derudover ført tilbage til stuen og 1. sal.

Derudover, så er det lavet en netværksforbindelse fra kontoret til 1. sal.

 


Oprettet November 2003 - Sidst redigeret: 17-03-2008