Hjem -> Computer -> Kabling

Velkommen til en side om 
ADSL / ISDN / TLF kabling

Kablings indholdsfortegnelse
denne side
eksempel 1  - incl. PC netværk
eksempel 2  - "hos Henrik" 

links   

Nedenfor er vist et eksempel på en almindelig telefon kabling, og derefter to eksempler på hvordan en almindelig telefon kabling, meget enkelt kan ændres, så det første stik i huset bliver til et indgangs stik, og resten af husets telefonstik stadig kan benyttes som telefonstik. 

Selve kablingen kan føres på andre måder og signaler kan føres frem og tilbage i de forskelige rum, men det er kabling for viderekomne, og det vil derfor komme på de følgende sider. (som endnu ikke er lavet, men send mig en mail med dit problem, og jeg vil forsøge at lave en illustration til dig)
Der er også flere eksempler nede i Link sektionern på denne side.

Eksempel på almindelig telefon kabling

 
  Ovenfor ses et eksempel på en almindelig telefon installation

Eksempel på telefon kabling med ADSL installation

 
  Ovenfor ses et eksempel på ny kabel føring når man har en almindelig telefon og en ADSL forbindelse på den samme linie fra telefonselskabet.

Indgangs kablet går her til telefonstik nr. 2, derefter til skille filteret. 

Fra skille filteret føres telefon signalet tilbage til et nyt stik (2a). Stik 2a er koblet til resten af husets telefonstik.

Fra skillefilteret føres også en ledning til ADSL boksen. ADSL boksen kan være et ADSL modem eller en ADSL Router.

Eksempel på telefonkabling når der er både ISDN og ADSL

 
  Ovenfor ses et eksempel på ny kabel føring når man har en ISDN telefon og en ADSL forbindelse på den samme linie fra telefonselskabet.

Indgangs kablet går her til telefonstik nr. 2, derefter til skille filteret. 

Fra skille filteret føres et signal videre til NT boksen, og et andet signal føres vidre til ADSL boksen. 

Den illustrerede NT boks er den nye model som TDC benytter, hvor der er indbygget A/B konverter, så man kan tilslutte to almindelige telefoner til NT boksen. Indtil videre har det været gratis at få byttet sin gamle NT boks til den nye type NT boks.

I det viste eksempel er de eksisterende telefonstik blevet delt i to grupper, og  Telefon A og Telefon B stikkene er ført til hver sin gruppe.

Stik 2a er en tilføjelse fra den normale installation. Det er naturligvis muligt også at have leve et stik 2b, som så føres videre til stik 3.

 


Links


Oprettet November 2003 - Sidst redigeret: 17-03-2008